IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Mitsubishi Estate продаде бизнес сграда в Лондон за над 200 млн. долара

Средствата ще се използват за нови инвестиции в лондонски имоти

17:58 | 09.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
Mitsubishi Estate продаде бизнес сграда в Лондон за над 200 млн. долара

Японската компания Mitsubishi Estate Co е продала една от лондонските си сгради за 140 млн. паунда (212 млн. долара), за да освободи средства за нови инвестиции, съобщи днес компанията, цитирана от Ройтерс.

Строителната и инвестиционна група се е разделила със сграда с офиси и търговски площи от 165 хил. кв. фута (15 329 кв. метра) в Лондонското сити. Купувачът е неназован чуждестранен частен инвеститор.

От компанията казват, че ще използват получените средства за нови вложения на Острова, по-конкретно в Лондон, като се търсят възможности за инвестиции с Ситито и в Уест енд.

В съобщението, с което оповестява сделката, Mitsubishi Estate Company се определя като дългосрочен инвеститор във Великобритания.

Продадената сграда е била завършена през декември 2007 г., като офис площите са отдадени изцяло на Bank of Ireland и Aberdeen Asset Management.

Mitsubishi Estate Co е една от най-големите строителни и инвестиционни компании в Япония, със значително портфолио от бизнес и жилищни проекти. Групата има над 30 сгради в Токио, редица проекти в Лондон, а в САЩ е собственик на Rockefeller Group Inc, която управлява знаковия Rockefeller Center.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:10 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още